Slovenskí podnikatelia skúmajú možnosti podnikania v Čiernej Hore

18.04.2013 Celý región

Bratislava/Podgorica 18. apríla (TASR) - Slovensko má s Čiernou Horou dostatočné politické vzťahy, avšak nevyužitý potenciál je stále v ekonomickej oblasti. Myslí si to predseda vlády Čiernej Hory Milo Djukanovič, ktorý sa dnes na domácej pôde stretol s predsedom Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Petrom Mihókom a zástupcami niektorých slovenských firiem.

Predstavitelia slovenského súkromného sektora z oblasti energetiky, cestovného ruchu, bankovníctva, informačných technológií a poľnohospodárstva predniesli čiernohorskému premiérovi konkrétne návrhy na spoluprácu. Zároveň predstavili projekty, na ktorých by chceli spolupracovať s konkrétnymi čiernohorskými spoločnosťami.

Potenciál na spoluprácu medzi slovenskými a čiernohorskými podnikateľmi je najmä v energetike. Priestor je napríklad pri výstavbe vodných elektrární, pričom sa uvažuje aj o výstavbe novej tepelnej elektrárne. Ďalšou oblasťou je cestovný ruch, v ktorom Čierna Hora pociťuje nedostatok hotelov vyššej kategórie. "V súčasnosti spolupracujeme s mnohými investormi, aby sme tento deficit odstránili," skonštatoval Djukanovič.
 

Vyberte región